KNIHY, KTERÉ MLUVÍ

Hodně jsem nikde (audiokniha)


Délka

6 hodin 27 minut

Spousta malých proher, spousta malých vítězství. A pořád se hraje dál.

Michael Třeštík ve své autobiografii vypráví o dobách dávných i nedávných. Ať už jeho ambice omezovala politická situace či pandemie, vždy měl potřebu (nejen) sám sobě něco dokazovat. Ve spletitém pohledu do soukromí líčí své dětství, klukovské sny i všechny své lásky včetně té životní, jíž je manželka Helena. Ani tentokrát mu nechybí vtipný nadhled, s nímž popisuje životní eskapády, úspěchy i nepříliš příjemné zkušenosti.

I když se věnoval architektuře, Michael Třeštík měl odjakživa snaha realizovat se jako umělec. Přes obrázky nahých žen jeho tvůrčí cesta vedla k pastelům a dokonce si vyzkoušel i keramiku. Významnou část knihy tvoří jeho úsilí napsat román. Zdi tvé mu nakonec v roce 1988 vyšly a otevřely mu cestu do porevoluční české společnosti. Jenomže život není jen o lukrativních nabídkách a pozvánkách na rauty. Život je také o odmítnutích. Michael Třeštík o tom ví své a zaznamenává život v celé jeho pestrosti.

Číst více
349,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Ke stažení mp3 Ukázka.mp3
Datum vydání 26.09.2022
Jazyk čeština
Isbn 978-80-267-2096-6
Délka 6 hodin 27 minut
Režie Olga Walló

Autor knihy

Michael Třeštík

Michael Třeštík


Původním vzděláním inženýr architekt je od roku 1989 na volné noze a pracuje jako výtvarný kritik, publicista a spisovatel. Několik let byl šéfredaktorem a vydavatelem literárního týdeníku TVAR a vydavatelem encyklopedií KDO JE KDO. Od roku 1992 je dramaturgem většiny filmů své ženy, dokumentaristky Heleny Třeštíkové. Vedle románu Zdi tvé (1988) a knih shrnujících jeho vtipné životní postřehy napsal také publikace o výtvarném umění, architektuře a designu určené pro děti a rodiče. Aktivně se věnuje kresbě. Patří k významným sběratelům a znalcům českého výtvarného a užitého umění. Od roku 2003 vede internetový obchod s uměním a starožitnostmi eAntik.

Zobrazit profil autora

Interpret

Jiří Schwarz

Jiří Schwarz


Vystudoval Státní konzervatoř v Praze, po jejím ukončení nastoupil do angažmá ve Státním divadle v Ostravě. Mezi lety 1982 a 1991 hrál v pražském Realistickém divadle Zdeňka Nejedlého. Od začátku 90. let hraje v divadle spíše příležitostně, vystupuje např. v Městských divadlech pražských nebo na Letních shakespearovských slavnostech. V televizi působí od poloviny 70. let 20. století, hrál v mnoha televizních filmech, pohádkách a seriálech (např. Četnické humoresky nebo Kriminálka Anděl). Na filmovém plátně se objevoval spíše v menších rolích, jeho největším dílem byla postava Karla Hynka Máchy v biografickém snímku Františka Vláčila Mág (1987). Od konce 80. let se pravidelně věnuje dabingu a je oblíbeným interpretem audioknih.

Zobrazit profil autora