KNIHY, KTERÉ MLUVÍ

Esterčini otcové (audiokniha)


Délka

10 hodin 35 minut

Dva otcové. Jedna dcera. Tajemství, které převrátí život všech naruby.

Charlotte vyrůstá v rodině nacistického soudce Wilhelma Langea. Život jí připadá naprosto idylický – až do chvíle, kdy po válce zjistí, že jejím skutečným otcem je muž jménem Josef Goldenberg. Opravdu ji jako malou s falešnými doklady ukryl u cizí rodiny v Lidicích? Jak je ale možné, že ji vychovali němečtí rodiče? Jak Charlotte zjišťuje fakta o svém původu, její svět se otřásá v základech. A dívku zasáhne morální dilema, které si nikdy nedokázala představit. Osvojila by si ji její rodina, kdyby znala její původ? Dokáže Wilhelm cítit lítost nad lidmi, které odsoudil k smrti, když teď ví, že jednou z nich mohla být i jeho dcera, již miluje nadevše na světě?

Kniha se snaží prostřednictvím příběhu židovské holčičky umístěného do kontextu lidické tragédie připomenout osudy dětí, které během druhé světové války zůstaly bez rodičů a až do konce života se musely vyrovnávat s válečnými traumaty, jež jim tím či oním způsobem poznamenala a předurčila další život.

Číst více
399,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 24.03.2022
Formát 140x125 mm
Jazyk čeština
Původní název Esterčini otcové (audiokniha)
Původní jazyk Chorvatština
Překladatel Jaroslav Otčenášek
Isbn 978-80-7597-955-1
Délka 10 hodin 35 minut

Autor knihy

Hana Raduličová

Hana Raduličová


Hana Radulićová se narodila roku 1969 v chorvatském Zadaru, kde žije dodnes. Píše od svých středoškolských let a jejím zvláštním zájmem, soukromě i profesionálně, je období druhé světové války a holocaustu. V Chorvatsku v roce 2010 vyšel její román Láska v Kanadě podle skutečného příběhu z Osvětimi. V České republice kniha vyšla v roce 2012 pod názvem Láska za ostnatým drátem. V rodném městě vystudovala Hana Radulićová chorvatský jazyk a literaturu na filozofické fakultě. Od roku 1995 je zaměstnaná v deníku Zadarski list jako novinářka, v současnosti je jeho šéfredaktorkou. Jelikož je její maminka Češka, narozená v Humpolci, Hana Českou republiku navštěvuje pravidelně od prvních let svého života a považuje ji za svou druhou vlast.

Zobrazit profil autora