KNIHY, KTERÉ MLUVÍ
Na kopci (audiokniha)
N

Na kopci (audiokniha)


Délka

10 hodin 54 minut

Když se zázrak stane prokletím

Autor oceňovaných detektivek se po deseti letech vrací ke svému úspěšnému debutu. Jiří Březina vydává román Na kopci s úpravami, které jsou důkazem jeho literárního růstu. Vrací se tak k příběhu, který napsal ještě před krimi sérií s policistou Tomášem Volfem.

Středobodem příběhu s tajemnou atmosférou je Marie, která v dětství prožila událost, ze které se dodneška nevzpamatovala. Poté co měla zjevení, se vesnice na Šumavě stala poutním místem. Ona se však svému dřívějšímu domovu vyhýbá a odmítá podporovat šílenství, na které nemá jednotný názor ani církev. Její příběh zaujme začínajícího novináře Milana, která na místě naráží na podezřelé okolnosti a nevyslovená tajemství. Opravdu se tehdy odehrál zázrak? A jakou roli v něm vlastně sehrála Marie?

Číst více
399,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Datum vydání 26.02.2024
Jazyk čeština
Isbn 978-80-267-2509-1
Délka 10 hodin 54 minut

Autor knihy

Jiří Březina

Jiří Březina


Českobudějovický rodák patří mezi nejvýraznější české detektivkáře. Už za svůj debut Na kopci získal v roce 2014 Cenu Jiřího Marka za nejlepší český detektivní román. Kniha vyšla po deseti letech v upravené reedici. Březina svůj úspěch zopakoval v roce 2020 se Vzplanutím z detektivní série s policistou Tomášem Volfem, která dále zahrnuje knihy Promlčení, Polednice, Mizení a Nalezení. Je také autorem příběhu pro děti Noční slunce a knihy Labuť a lovec, ve které spojuje svou lásku k pravěku, mýtům a přírodě. Porotci, recenzenti i čtenáři u Jiřího Březiny oceňují zejména originální zápletky, autentičnost vyprávění i obratnou hru se čtenářskými očekáváními, která často vyústí v nečekané zvraty. Jeho knihy byly přeloženy také do polštiny. Volný čas tráví nejradši v přírodě, kde chodí, běhá, táboří nebo jezdí na kole.

Zobrazit profil autora