KNIHY, KTERÉ MLUVÍ
Změň svůj dech a začnou se dít věci (audiokniha)
B

Změň svůj dech a začnou se dít věci (audiokniha)


Délka

9 hodin 48 minut

Poznejte principy funkčního dýchání a zlepšete svůj život ve všech směrech

Věřili byste, že něco tak obyčejného a na první pohled mimovolného, jako je náš dech, zásadním způsobem ovlivňuje kvalitu spánku, chrápání, fungování trávicího systému, zvládání stresových situací, depresí, fóbií a úzkostí? Má také vliv na naši posturu, kvalitu pohybu a výkon jak ve sféře rekreačního, tak profesionálního sportu. Významně ovlivňuje mluvu, správný vývoj čelistí i zubů, a to už od dětství. Funkčním dýcháním lze navíc eliminovat výskyt poruch jako ADD a ADHD a vývoj logopedických vad či později u žen projevy PMS, menopauzy, migrén a všeobecně pak astmatu, alergií nebo neurologických problémů.

Nevěříte? Pojďte se začíst a najdete souvislosti. Objevte s certifikovaným master instruktorem systémů OXYGEN ADVANTAGE® a BUTEYKO CLINIC a zakladatelem holistického přístupu 5 PILÍŘŮ ZDRAVÍ nečekané souvislosti, kde se dech pojí nejen s výše uvedeným, ale i s otužováním, fungováním vlastní mysli a těla, s fasciálním systémem a v neposlední řadě i s půsty a příjmem stravy vůbec.

Číst více
399,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Datum vydání 29.01.2024
Jazyk čeština
Délka 9 hodin 48 minut

Autor knihy

Rostislav Václavek

Rostislav Václavek


Absolvoval doktorské studium v oblasti Sociální geografie a Regionálního rozvoje na Ostravské Univerzitě a také léta působil jako tlumočník, překladatel, lektor obchodní angličtiny i učitel anglického jazyka na sportovní akademii. V roce 2018 došlo k zásadním změnám v jeho životě. Začal se zabývat dechovými a mentálními technikami, otužováním a práci s vlastním tělem. Absolvoval kurzy zdravého dýchání s Patrickem McKeownem a stal se tak certifikovaným instruktorem BUTEYKO CLINIC INTERNATIONAL® a také OXYGEN ADVANTAGE®. Následně povýšil svou kvalifikaci na certifikovaného master instruktora OXYGEN ADVANTAGE® a master instruktora BUTEYKO CLINIC INTERNATIONAL®. Nejen díky znalostem technik zdravého dýchání, ale také díky zkušenostem s nimi, které mu změnily život, se rozhodl šířit cenné informace a zejména praxi mezi lidmi nejen v České republice. Pracuje s jednotlivci i skupinami. Školí ve firmách a trénuje dechové i mentální či otužovací techniky pro vrcholové sportovce. Vystupuje na seberozvojových kongresech, konferencích, besedách, pořádá workshopy, semináře a umožňuje přístup k vícedenním on-line programům, které jsou nabité informacemi a praktickými technikami práce se sebou. Je zakladatelem projektu a holistického přístupu k sobě 5 PILÍŘŮ ZDRAVÍ, ve kterém propojil problematiku ozdravných dechových technik (BUTEYKO® a OXYGEN ADVANTAGE®) s otužováním, fyzickým zdravím, vyváženou stravou a přes epigenetické a psychosomatické principy také s mentálním nastavením. Založil dechový systém ROS-dýchání – systém dechových fúzí a technik vedoucích nejen biochemicky k sobě samému. Ve svých dvou úspěšných facebookových skupinách 5 PILÍŘŮ ZDRAVÍ – FB skupina a Zdravé dýchání BUTEYKO a OXYGEN ADVANTAGE sdružuje komunitu lidí, kteří mají zájem zkvalitnit a zjednodušit svůj život. Ve skupinách jim poskytuje hodnotné informace, zodpovídá dotazy, zpřístupňuje návody a videa. Základ všeho, co šíří, vidí v JEDNODUCHOSTI, návratu k SELSKÉMU ROZUMU, životu v NORMÁLNOSTI a SKROMNOSTI. Prostě nehledá složitosti, které člověku navíc kradou čas. Vše smysluplné je v aplikování a praxi. Shrnuje to jednoduše: „Je radost, dělat radost“ a „Zdravé dýchání je základ“.

Zobrazit profil autora
Petra Macháčková

Petra Macháčková


Vystudovala Ekonomickou fakultu na VŠB obor Marketing a obchod. Působila 10 let v oblasti marketingu a následně ve státní sféře, nicméně naplnění nacházela v zabývání se vnitřním světem a jeho nekonečnými možnostmi, práci s myslí, energií a dechem. Objevovala kouzla reiki, kraniosakrální terapie a psychosomatiky. V roce 2019, kdy změnila zaměstnání a ukončila dlouholetý vztah, absolvovala kurz prastaré japonské léčebné techniky využívající dotyk Shiatsu. Díky kurzu poznala i Rostislava Václavka – zakladatele projektu 5 PILÍŘŮ ZDRAVÍ. Následně se stali partnery nejen v soukromém životě, ale i v daném projektu, kterého jsou oba nedílnou součástí. Projekt zrcadlí jejich životní styl a z přebytku vlastní energie jim umožňuje šířit funkční mechanismy práce na sobě mezi lidi prostřednictvím principu „POŠLI TO DÁL“.

Zobrazit profil autora