KNIHY, KTERÉ MLUVÍ

Prorokyně a hlupák (audiokniha)


Délka

12 hodin 52 minut

Blíží se konec světa – čas na poslední road trip! Od autora bestselleru Stoletý stařík.

Amatérská švédská astrofyzička Petra spočítala, že 7. září 2011 ve 21.20 zanikne svět. Toto proroctví ji svede dohromady s poněkud jednoduchým Johanem, který umí proměnit obyčejné jídlo v gurmánský zážitek, a s důchodkyní Agnes, která si pod falešným profilem vydělává jako mladá influencerka. Společně se v karavanu vydávají do Říma, kde hodlají svůj zbývající čas využít na maximum. Jak už to ale bývá, nic nejde podle plánu. Dokonce ani ten konec světa.

Jedná se o šestý román Jonase Jonassona, který čtenáře vezme na road trip okolo světa, ze Švédska přes Afriku do Ameriky. Autorův typicky vtipný, lidsky uvědomělý příběh ze života o tom, co se stane, když se tři, sice zvláštní, ale morálně velice silné osoby setkají, a najdou způsob, jak vzájemně propojit svoje plány.

A to vše typickým, oblíbeným Jonassonovským stylem, který čtenáře tak baví.

Číst více
449,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Ke stažení mp3 Ukázka.mp3
Datum vydání 20.02.2023
Jazyk čeština
Původní název PROFETEN OCH IDIOTEN
Původní jazyk švédština
Překladatel Hana Švolbová
Isbn 978-80-87697-68-9
Délka 12 hodin 52 minut

Autor knihy

Jonas Jonasson

Jonas Jonasson


Jonas Jonasson se narodil v roce 1961 ve Växjö v jižním Švédsku. Po studiu švédštiny a španělštiny na univerzitě v Göteborgu pracoval jako novinář pro večerník Expressen a deník Smålandsposten. Později byl činný jako mediální konzultant a založil vlastní poradenskou firmu. Byl také producentem švédské televize TV4. Po dvaceti letech ve světě médií svou firmu prodal a přestěhoval se do švýcarského kantonu Ticino, kde se začal věnovat psaní. V současnosti žije spolu se svým synem, kočkou a kuřaty na ostrově Gotland v Baltském moři. Mezi jeho oblíbené spisovatele patří Jaroslav Hašek a Milan Kundera.

Zobrazit profil autora