KNIHY, KTERÉ MLUVÍ
Nahoru na horu (audiokniha)
B

Nahoru na horu (audiokniha)


Nohy na skále, hlava v oblacích. Velmi osobní rozhovor s nejznámějším českým horolezcem.

Nejúspěšnější český himalájský horolezec Radek Jaroš otevřeně popisuje nejen milníky své sportovní kariéry, ale odhaluje také svůj soukromý život. Jak fungují tělo a mysl při výstupu na osmitisícovku bez kyslíkového přístroje? Co si lze z extrémních vysokohorských podmínek odnést do každodenního života?

Číst více
349,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Žánr sport
rozhovor
Datum vydání 09.11.2020
Formát 140x125 mm
Jazyk čeština

Autor knihy

Jiří Macek

Jiří Macek


Jiří Macek (*1963) je novinář, přes čtvrt století píše pro regionální Deníky a nejraději má rozhovory a reportáže. V mládí hrál fotbal, po zranění kolene závodně běhal, na svém kontě má desítky triatlonů a duatlonů. Na prahu padesátky absolvoval maraton, skočil si i s padákem.

Zobrazit profil autora
Radek Jaroš

Radek Jaroš


Radek Jaroš (*1964) je úspěšný český horolezec. Narodil se v Novém Městě na Moravě, kde žije dodnes. Vylezl všech čtrnáct osmitisícovek a získal Korunu Himálaje. Poslední horu K2 zdolal v roce 2014 a stal se prvním Čechem a patnáctým člověkem na světě, který toho dosáhl bez použití kyslíkových přístrojů. Vylezl i nejvyšší hory všech kontinentů a získal tak Korunu světa. Jezdí na horském i silničním kole, na snowboardu i na běžkách, na mořském kajaku, na divoké vodě, jetsurfu, paddleboardu, hraje golf, volejbal a věnuje se i dalším sportům.

Zobrazit profil autora